IRF-u 50 miliona kredita

Bez autora
Apr 25 2012

Kreditna aplikacija Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore za sredstva Evropske investicione banke (EIB) od 50 miliona je odobrena i uskoro se očekuje njena realizacija, potvrdila je za Potal Analitika savjetnica premijera i portparolka Vlade Anđela Čelebić. Ovaj kredit će doprinijeti značajnom povećanju kreditnog potencijala IRF-a i predstavljaće dodatni izvor za finansiranje mikro, malog i srednjeg biznisa. Uslovi pod kojima će potencijalni korisnici moći da koriste pomenuta sredstva biće definisani nakon sprovođenja adekvatne procedure i odgovarajućih analiza. S obzirom da se radi o kreditnom aranžmanu i da Investiciono-razvojni fond Crne Gore preuzima obavezu povraćaja sredstava iz sopstvenih izvora, plasman sredstava će se realizovati shodno donesenim procedurama i poslovnoj politici IRF-a i EIB, pridržavajući se principa finansiranja održivog biznisa i ekonomske opravdanosti.

IRF-u 50 miliona kreditaKreditna aplikacija Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore za sredstva Evropske investicione banke (EIB) od 50 miliona je odobrena i uskoro se očekuje njena realizacija, potvrdila je za Potal Analitika savjetnica premijera i portparolka Vlade Anđela Čelebić.

Kako je Čelebić pojasnila, ovaj kredit će doprinijeti značajnom povećanju kreditnog potencijala IRF-a i predstavljaće dodatni izvor za finansiranje mikro, malog i srednjeg biznisa.

- Uslovi pod kojima će potencijalni korisnici moći da koriste pomenuta sredstva biće definisani nakon sprovođenja adekvatne procedure i odgovarajućih analiza. S obzirom da se radi o kreditnom aranžmanu i da Investiciono-razvojni fond Crne Gore preuzima obavezu povraćaja sredstava iz sopstvenih izvora, plasman sredstava će se realizovati shodno donesenim procedurama i poslovnoj politici IRF-a i EIB, pridržavajući se principa finansiranja održivog biznisa i ekonomske opravdanosti - dodala je portparolka Vlade.

Odobrenu kreditnu podršku vide kao priznanje ulozi i značaju IRF-a u podršci i razvoju biznisa u Crnoj Gori, ali i uspješnosti Vlade u obezbjeđivanju konkurentnog i inspirativnog privrednog ambijenta koji prepoznaje značaj i ulogu mikro, malog i srednjeg biznisa, a koji čini okosnicu i temelj dugoročno održivog razvoja svake privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik